onsdag 16 december 2015

Jippie! Jultomten kom tidigt i år!

Fick hem min nya (ny för mig) symaskin idag. Husqvarna Viking Sapphire 835, inte mycket använd.


Det ska bli jättespännande att börja använda den. Över hundra olika sömmar. Jag har bara ca 20 st på min gamla Husqvarna 260, men det har räckt åt mig. Nu börjar den ju säga att den inte vill vara med längre och då lyckades jag hittade den med hjälp av en quilt-vän.

Min tredje-maskin Janome JS 1004 kommer jag att sälja. Den är inte mycket använd alls.

* * *

Inte mycket sytt sen sist, tyvärr, av olika orsaker. Nu ska det bli ändring på det. I alla fall efter den 27:e december. Kanske hinner sy lite innan men vi får se.


Två tidigare visade kuddar blir det i alla fall. Dottern fick dem på sin födelsedag för något år sedan. Det syns vad det stora intresset är ... ja, hundar!


Det är något av det första jag gjorde och quiltade. Quiltningen fäste jag på baksidan för hand. För sent insåg jag att jag kunde ha sytt på ett annat sätt och fått lite färre trådar att fästa. Sen var det ju bara att göra likadant på kudde nummer två. Numera funderar jag ut hur jag kan minimera antalet trådar att fästa. Man lär sig av misstagen!


Idéen till kuddarna hittade jag i denna boken:


Lappglädje - 30 fina projekt i lappteknik av Rie Norum och Hilde aanerud Krohg. Blocken kallas fönsterblock.

Jag passar på att länka till Bambi och hennes Visa och berätta nr 115 där du kan hitta mycket inspiration.

Jag länkar också till Maja och hennes bokutmaning. Jag har visat kuddarna tidigare men då hade jag ingen aning om Majas utmaning så vi får se vad hon säger om det. Sy något ur en bok, visa på din blogg, länka till Maja och maila henne att du länkar den dagen och vill vara med i bokutmaningen.

Nu måste jag fortsätta stryka juldukar och lägga på dem. Sedan måste jag ju testa min symaskin lite.

Trevlig onsdagskväll!2 kommentarer:

  1. Tack för din länkning och den inspiration du ger oss på Visa och Berätta måndag!!! Lycka till med din nya vän!! Bambikram

    SvaraRadera
  2. Maja säger att hon är så glad över att Du sytt utmaningen i år så att det kommer ett litet kuvert med scraps!
    Gott Nytt år!

    Kram//Maja

    SvaraRadera