onsdag 29 juli 2015

Shopping!

Igår var det shopping hela dagen.

Först med yngsta sonen som äntligen valt att börja använda jeans istället för mjukisbyxor och det gillar jag. Lite annat behövde han också. Det är bara att passa på när han vill följa med och välja själv.

Sedan handlade jag själv och då blev det bland annat ett Burda-mönster. Jag tänkte sy mig en kjol. 


Jag har ett fint tunt jeanstyg liggande och tänkte det kunde bli en fin snäv kjol till mig. Tyget var tänkt till en jeansklänning till dottern för sådär 13 år sedan. Det berättade hon för mig för det hade jag förstås glömt.

Vi får se när jag börjar med det. Det var väldigt, väldigt många år sedan jag sydde några kläder överhuvudtaget.

Kom på att jag glömde köpa tjockare gul tråd till dekorsömmar. Visst finns sånt?

Passade även på att skriva ut några mönster i färg på biblioteket. Som ni ser har jag köpt mönster till Bionic Gear Bag. Jag har läst av andra att mönstret är jättedåligt så jag väljer att bara skriva ut de sidor där det står hur stora tygbitar jag ska skära ut. Sen var det bättre att strunta i mönstret och kolla filmer på youtube.

Det högra mönstret var Annemarlen så snäll att länka mig igår när jag efterlyste stjärnmönster.


Detta hittade jag på Rikstäckets hemsida. De har mycket bra! Det är en minikvilt och en mini minikvilt. Jag tänkte prova sy dem som paperpiecing. Det går väldigt små bitar, särskilt till den mindre.

Nu har vi gäster igen så ingen tid med symaskinen några dagar.

Men som ni ser så är det många projekt som pockar på och vill bli gjorda. Kom på att vi har någon som snart ska firas så jag får nog göra en duk till det.

Trevlig onsdag!

2 kommentarer:

  1. Lycka till med din kjol, även om det är längesen du sydde kläder blir det nog inga problem för dig. Jag köpte också mönstret till BGB men har inte kommit börjat ännu, har ibland lite lång startsträcka.

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte också sy minikvilten som länkas från Rikstäckets hemsida :))
    Lycka till ned klädsömnaden. Ha det gott!

    SvaraRadera