tisdag 28 juli 2015

Fler flygande gäss!


Gårdagen ägnade jag mig åt att sy två remsor av flygande gäss. Det ska bli till två underlägg. Jag har gjort ett tidigare. Tänkte att tygerna räcker kanske till 3-4 underlägg. Ja, det blev 3 st. Trodde det var det stora beige tyget som inte skulle räcka men nej ... det var mina små beige tyger som inte räckte.

Till den sista remsan med flygande gäss fick sista biten beige t o m bli ihopsydd av två bitar först för att kunna räcka till.

Men först tänkte jag mig att sy stjärnor men det gick inte som jag ville. Jag hittade ett så fint mönster på stjärnor i förra Fat Quarter tidningen. Men så ville naturligtvis jag förminska det lite och det var inte lätt ska jag säga. Efter två försök gav jag upp, tillfälligt.

Här är första resultatet:


Alldeles för liten och inga riktiga spetsar. Andra försöket sydde jag inte ens ihop eftersom jag insåg att det skulle inte fungera.

Är det någon som kan hjälpa mig med måtten för att sy denna stjärna lite mindre vore jag jättetacksam!

Trevlig tisdag!

6 kommentarer:

 1. Dina gäss se jättefina ut, synd att tyget inte räckte till en fjärde... men du kanske kan göra en till i liknade tyg. Det är ju ett lapparbete :))

  Hur stor ska din egna variant av stjärna vara?

  SvaraRadera
 2. Här är kanske hjälp till att göra ett passande block:
  http://www.heyquilty.com/content_downloads/BAGG_Sawtooth.pdf

  SvaraRadera
 3. Det är fint med flygande gäss men väldigt svårt att beräkna tyg när man syr med paperpiecing. Jag gillar också att förminska saker men ibland blir det katastrof men jag tycker din stjärna ser fin ut. Kämpa på!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina flygande gäss, ser inte helt lätt ut! Lycka till med din stjärnsömnad, den du visar ser fin ut!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina flygande gäss, ser inte helt lätt ut! Lycka till med din stjärnsömnad, den du visar ser fin ut!

  SvaraRadera
 6. What were the original directions for the star?? I may be able to help you. I LOVE the flying geese. I've never seen them done that way. I'll have to try it.

  SvaraRadera