torsdag 28 maj 2015

Min lekstuga!

Vid mitt första Quiltcafé hos Eva i Ronneby, Guldtråden, pratade de om sina "lekstugor". Jag håller med ännu mera nu när jag efter flera år blivit riktigt "biten" av den här lapptekniks och quilthobbyn eller vad man ska kalla det.

Idag har det bara varit jobb, handla och dammsuga. Min kära man fyller nämligen år i morgon. 

Men ... han berättade att han hört att vi ska få perfekt syväder i helgen så det ser jag faktiskt fram emot även om jag också gillar sol och fint väder och att jobba i trädgården emellanåt.

Jag vill i alla fall visa en bok jag lånade på biblioteket idag.


Den har jag haft hemma tidigare och den är inte ny men det finns mycket fint att titta i och inspireras av.

Här visar jag min "lekstuga" även om det kanske inte gör sig så mycket i bild så här. Den ligger på övervåningen i en hall. Jag har det mesta inom räckhåll och allt är framme så här hela tiden.


Symaskinen på ett bord från Ikea fyndavdelningen. Funderar på att såga av benen lite. Jag har en snurrstol till men kan inte höja den mer.


Byrån var min mormors som all färg är borttagen på. Det är perfekt höjd för att stå och skära ut tygerna på. I byrån har jag pågående projekt, alla trådar och lite annat pyssel. "Hålet" i väggen, kan jag berätta, är för att den väggen är från det gamla husets yttervägg och här var ett fönster. Vår tanke är att göra i ordning fönstret och sätta dit det igen. Väggen har de ursprungliga brädorna och är bara vitmålad.


Inte mycket att visa, min strykbräda, som är "gnällig" och överdraget vill inte sitta fast. Det måste åtgärdas.

Tog inget kort men i motsatta sidan har vi vindskupa med fönster och där har jag ett litet bord och en fåtölj. Där brukar jag sitta och handsy lite eller tyvärr sprätta som man också behöver göra.

Jag brukar vara väldigt duktig på att hålla ordning och plocka undan. Mina tyger och vadd förvarar jag i garderober på bottenvåningen. Det jag håller på med brukar ligga framme så att jag kan kika när jag gå förbi och fundera och njuta.

Den uppmärksamme ser också att ... ja ... vi har faktiskt kornblå dörrfoder och dörrar här uppe. Både min man och jag gillar färger och är lite vågade. Är man inte nöjd går det ju alltid att måla om.

Önskar alla en skön fredag i morgon, äntligen fredag!


3 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar på min blogg. Du har en stor arbets. Omslaget till maskinen är mycket trevligt. Bra helg..

  SvaraRadera
 2. Den boken som Du har lånat hem och visar oss är inte ny, men jag håller med Dig om att den ger inspiration.
  Själv har jag sytt två saker med hjälp av just den boken.
  Om Du är intresserad, så har jag bloggat om boken och de sakerna jag sytt ur den vid två tillfällen.
  En löpare den 5 mars 2014 och en duk 10 mars 2014.
  Jag tyckte att det var så kul att se hur olika ett mönster kunde bli som löpare och duk. Tyger och färger spelar naturligtvis en stor roll också.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Förlåt mig, men...
  nu måste jag "rätta" mig själv.
  En duk till har jag ju sytt av samma mönster i denna boken, som vi talar om.
  Även den har jag bloggat om, den 29 mars 2014.

  Dollandesign

  SvaraRadera