lördag 30 april 2016

Rosa Hjärtduk klar!


Nu är min rosa lilla hjärteduk klar!


Jag sydde den av tyger som blev över när jag syr ett lapptäcke.


Jag har använt min Hex N More linjal och det var Eva, Bambi, som lärde mig hur jag skulle använda linjalen på en kurs hos Bizzibee tidigare i år.

Det är kul att använda den linjalen.

Trevlig lördagkväll!

fredag 29 april 2016

Majas utmaning!


Här visar jag vad jag sydde av tyget från Maja.


Jag hade många olika funderingar men fastnade till slut för att göra en förvaring.


För någon månad sedan när vi var på Ikea så hittade jag en fin tygförvaring där som man skulle kunna ha i skåp, lådor eller hyllor i badrummet. Jag gillade dem - allt utom tyget. Så jag tänkte att sådan kan jag sy - någon gång.


Nu fick jag chansen att testa att sy en förvaring. Jag utgick från hela tygbiten från Maja och klippte inte alls i den. Jag tillsatte ett orange tyg som är från underlakan som jag fått av någon som jag inte minns. Som mellanlägg använde jag mig av grytlappsvadd. Jag provade först min vanliga vadd men mina sykompisar i måndagens träff med Strandremsorna tipsade om grytlappsvadd istället och det var ju mycket bättre.

När den nu är färdig ser jag att jag kanske skulle gjort två stycken av den.

Vi får se!

Det kanske blir det så småningom, för i ärlighetens namn hann jag inte sy ihop insidan och när jag sydde ihop och insåg att den skulle bli så förfärligt långsmal så blev jag lite besviken.

Jag utgick i alla fall från den här:


Den hittade jag på denna länken:


I vanlig ordning kollade jag lite grann hur den syddes och sen gjorde jag som jag ville och jag ville inte klippa i tyget utan få så stor förvaring som möjligt.

Titta in på Majas blogg för att kolla in hennes eget och alla andras bidrag i utmaningen. 

Det är helt otroligt vad olika fina saker man kan hitta på med en bit tyg och sylust.

Tack för utmaningen Maja, det var klurigt men väldigt roligt!

Trevlig helg!

onsdag 27 april 2016

Inspiration!

Vid måndagens träff med min quiltföreningen Strandremsorna så hann jag med tre olika projekt.


Bandet till detta nyckelband köpte jag på Syfestivalen tidigare i år. Jag ville bara ha en ring i det så den sydde jag fast. Den har redan börjat användas och är bra att ha.


Jag hann med att sy på en kant på ena långsidan, pressa och vika runt och sätta dit clipsen. Andra långsidan syddes också men då hade jag lyckats måtta fel så kantremsan räckte inte. Bara att sprätta bort!

Ja, mer än så här har jag inte hunnit fastän det är sent på onsdagskvällen.

Det tredje jag sydde på får ni se på fredag för det är lite hemligt fortfarande.

Men det jag gjorde i måndags var ogjort arbete för jag fick ändra en del. Jag fick lite råd av sykompisarna och i morgon måste det bli färdigt.

* * *

Ja, även här där jag bor är det aprilväder!

Idag tänkte jag att det skulle nog bli fint under dagen så det blev kort kjol (med pants under) och sandaler. När jag kört bil i 20 minuter och är framme på jobbet så småregnar det där och är alldeles vitt. Inte världens bästa väder att ha sandaler på sig i.

Men eftersom jag var inne i stort sett hela dagen så fungerade det som tur var och jag höll fötterna torra hela dagen, även om jag fick titta noga var jag satte fötterna (särskilt på morgonen).

Hoppa vidare till Bambis sida där hon visar en massa fint och måndagar länkar vi väldigt många till henne och då kan man klicka vidare och få se mycket fint!

God Natt!

söndag 24 april 2016

Handsömnad kvar!


Min duk börjar så sakteliga få en kant, men eftersom jag bara syr vid tv´n så tar det lite tid.


Långsidorna kvar.

Det andra jag syr, Majas utmaning, kan jag ju inte visa ännu.

Sov Gott!

lördag 23 april 2016

Lite sytt!


Den här har jag quiltat färdigt nu. Jag sydde ca 1/4 inch från sömmen i hjärtanen med rosamelerad tråd. I varje blomma quiltade jag tre hjärtan.  
Nu väntar baksida och rosa kant.

Den här boken rekommenderas varmt:


Champagne på skånska 

av Monika Carnehult, Lillemor Bruce och Johanna Holm. Det var en bok som inte gick att ha vid sängen om man ville sova på natten.

See you!

måndag 18 april 2016

Duk!


Nu är alla kvadrater hopsydda och runt om ska jag sy kanter av vitt.


Jag fick den här i ett påskägg. Min kompis hjälpte mig att köpa den på Syfestivalen i Malmö som vi var på.

Idag länkar jag till Bambis Visa och Berätta där mycket inspiration finns!

Trevlig vecka!


måndag 11 april 2016

Påskgodis!

Jag började sy av kvadraterna jag fick i mitt påskägg istället för godis igår. Det var jättekul. Jag hann ju inte färdigt på långa vägar men kom en liten bit i alla fall.



Jag upptäckte att jag skulle behöva en bordsyta till när jag syr, detta i alla fall, ofta annars också.

Jag har ett litet skrivbord där symaskinen står och det sågade min man av benen på så att jag inte får ont i ryggen när jag syr. Det verkar bli bra. Får se när ryggen slutat värka denna gången om det känns helt bra med denna höjden.

Sedan har jag en byrå, min mormors, där jag har skärmattan och en byrå min man har byggt om till strykplats. Där brukar jag också ha min laptop stående när jag lyssnar (och tittar lite) på tv favoritprogram på tv när jag syr. Jag har också mönster till den challenge som varar hela året sparade på laptopen så den behöver ha en plats.

Jag får nämna det för min man kanske jag kan få en hylla ut från väggen till laptopen istället.

Idag länkar jag också till Bambis Visa och berätta där man kan hitta mycket fint att sy eller bara vila ögonen på och drömma! Helt klart så fylls den där "Skulle - vilja - göra - listan på varje måndag när man tittar på Bambis egna alster och alla andra som länkar dit.

Önskar er alla en trevlig kväll och vecka!

lördag 9 april 2016

Spets m m!


Lite inköp till min tunika.

Spetsen ska vara runt halsen och i ärmsluten. Tråd och något att märka med behövdes också. Jag har inte haft en sådan att märka med förut så kul att prova på det.

Hoppas jag kan ta mig lite tid snart att sy vidare på tunikan också. Det riktigt kliar i fingrarna på mig.

*******************************

Ja, detta skrev jag för att lägga ut runt påsk, men se hur det blev ...
ingenting på bloggen.

Jag blev sjuk när dottern med familj åkt hem och ingenting blev sytt av det jag hade sett fram emot.

Nu är det ju inte kul att sy påsksaker.

*****************************

Tunikan, eller om man ska kalla den blus blev helt klar i måndags kväll på Strandremsornas möte. 

Min tanke var att jag skulle stryka den och blogga, men denna veckan har varit hektisk så det har inte blivit gjort. Den är fortfarande inte struken men så här blev den. Ska jag vänta på att den blir struken så får vi nog vänta, känns det som. Den är provanvänd redan och jag är nöjd. Nästa jag syr ska jag sy en storlek mindre.


Vill också gärna visa den fina tavellisten som min man snickrat själv.


Vi dividerade länge om den för jag ville ha en kortare. Han vann eftersom det sitter ett lysrör under och det ville jag ju ha. Sedan är mitt lilla skrivbord under som jag har symaskinen på när jag syr. Jag måste, eller min man, såga av benen för det är för högt. Jag får ont när jag syr länge och det tänker jag göra i morgon.

Idag har jag gjort alla "måsten" och i morgon är det min dag. Vill jag ligga och läsa i soffan hela dagen så är det okej, men för mig hägrar symaskinen, förstås.

Lite disk och matlagning också, men det räknas inte.

God Natt!